tiistai 20. marraskuuta 2012

Uusi "perheenjäsen" ja vanhan jäähyväiset

Jo tovin kestänyt autokuumeen akuuttivaihe on nyt selätetty. Taudin seurauksena sedan Avensis sai väistyä kahden vuoden ja 23000 huolettoman km:n jälkeen. Tilalle tuli monen koeajetun Rav4:n, Hr-v:n ja yms 4wd:n ja parin vajaavetoisenkin jälkeen Subaru Outback 2,5 automaatti vuodelta 2007, kilometrejä jo niellyt, muuta hyvin pidetty ja täydellisesti huollettu yksilö. Valintaa edesauttoi koeajossa todettu maantieajamisen riemu, specseihin nähden kohtuullinen kulutus ja korkean maavaran ja hyvien sisätilojen yhdistelmä. Maastoautohan tämä ei ole, mutta kyllä sillä Avensista pidemmälle pääsee. Outbackista enemmän kunhan kokemusta karttuu...

Outbackin myyjä antoi mahdollisuuden yrittää kaupata Avensista itse, joten tuumasta toimeen ja ilmoitukset Nettiauto.com:iin ja tori.fi:hin. Maltillinen hinnoittelu poikikin muutaman yhteydenoton ja kaupat syntyivätkin jo neljäntenä päivänä ilmoituksen jättöpäivästä. Realistinen hinnoittelu tuli taas todettua tehokkaaksi keinoksi markkinoida auto. Se tosin yllätti minut, että tori.fi:n kautta tuli selkeästi enemmän ja laadukkaampia yhteydenottoja kuin nettiauton kautta. Hmmm... No, Toyota lähti jatkamaan matkaa, toivottavasti tulevatkin km:t ovat yhtä huolettomia kuin allekirjoittaneella. Itse en muistaakseni tähän(kään) Avensikseen vaihtanut muuta kuin öljyjä, filttereitä ja polttimoita. Ja itse sain taloudellista hyötyä tästä omatoimisuudestani sen verran, että kyllä ilmoituksen laatimiseen käytetylle ajalle saa laskea aika hyvän tuntipalkan.

Mutta, kunhan nyt päästään kunnon talvikeliin, niin kokeillaan, miten "tomaatti"subaru selviää haasteista. Mielenkiintoista talvikautta odotellen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti