torstai 22. maaliskuuta 2012

Vanhan liiton autokauppaa?

Erään autonmyyntisivuston hakurobotti lähetti sähköpostia. Hakuehtojani vastaava vaihtoauto oli tullut kauppaan."Kyseinen auto on ollut yhdellä omistajalla ja on siisti ja käytännössä lähes virheetön. Kesärenkaatkin taisivat olla ajamattomat." Näillä lauseilla autokauppias (joka kertoi myyneensä ko auton uutena ja ottaneensa sen sisään myös vaihdossa) mainosti juuri tullutta vaihdokkiaan ja nostatti autokuumeen seuraavalle levelille. Pakkohan sitä oli lähteä katsomaan, heti.

Auto oli jonottamassa vuoroaan fiksaukseen, joten pääsin näkemään ja kokemaan auton sellaisenaan, millaisena se oli liikkeeseen tullut. Ja käsitteet "siisti" ja "virheetön" saivat ihan uuden merkityksen. Autoa ei sisätiloista ollut siistitty luultavasti koskaan. Sisäpinnat olivat naarmuilla ja kuluneen näköiset. Lisäksi koeajon ensimmäinen maantiekilometri paljasti, että vaihteiston puolella oli jotain häikkää. Vitosvaihteella vaihdekeppi "heilui" eteen/taakse vedon tahdissa. Uudenkarheissa kesärenkaissa oli pintaa noin 50-60%.

Valitettavasti(?) autoa esitellyt myyjä ei ollut sama henkilö, joka auton puhelimessa kuvaili. Tällä face-to-face autoa esitelleellä myyjällä oli hieman realistisempi kuva autosta. Autokuume kyseisen auton kohdalla romahti, ja ainakin yksi autokauppias siirtyi henkilökohtaiselle mustalle listalle, liikkeen kohtaloa vielä harkitsen. Harkinnassa on, että kävisin vielä tsekkaamassa kyseisen auton fiksauksen jälkeen ja katsomassa, että voiko fiksauksella tehdä ihmeitä ja korjataanko myyjälle raportoimani vaihteisto-"ominaisuus" ennen auton siirtämistä myyntihalliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti